Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Predsedom SOPK na ďalších päť rokov je opäť Peter Mihók

Peter Mihók Foto: TASR/Michal Svítok

Členovia komory si okrem predsedu zvolili aj podpredsedov, generálneho tajomníka, členov predstavenstva a členov dozornej rady.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Staronovým predsedom Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) sa stal Peter Mihók.

Na dnešnej voľbe predsedu na nasledujúcich päť rokov, teda na obdobie 2012 - 2017, o tom rozhodlo Zhromaždenie delegátov SOPK, ktoré sa konalo v Bratislave.

"SOPK dokázala v každom období úspešne reagovať na vývoj rozvoja ekonomiky a spoločnosti v SR. Po úspešnom pôsobení pri transformácii ekonomiky, vzniku SR a založení vlastnej meny, vstupe do OECD či EÚ, zavedení eura ako národnej meny je hlavným cieľom päťročného programu SOPK rast konkurenčnej schopnosti ekonomiky a jej postupná zmena na znalostnú ekonomiku založenú na poznatkovo orientovanej spoločnosti," konštatoval po zvolení Mihók.

Členovia komory si dnes okrem predsedu zvolili aj podpredsedov, generálneho tajomníka, členov predstavenstva a členov dozornej rady. Podpredsedami sa stali generálny riaditeľ spoločnosti Siemens Vladimír Slezák, generálny riaditeľ Martimex - holding Július Kostolný a majiteľ spoločnosti LUMARKT Daniel Lučkanič.