Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Predsedom Rady slovenských exportérov zostáva L. Parízek

Na snímke Lukáš Parízek. Foto: TASR - Pavol Zachar

Rada slovenských exportérov (RSE) si na štvrtkovom valnom zhromaždení zvolila nové predsedníctvo a dozornú radu.

Bratislava 16. mája (TASR) - Rada slovenských exportérov (RSE) si na štvrtkovom valnom zhromaždení zvolila nové predsedníctvo a dozornú radu. Jej predsedom zostáva Lukáš Parízek, mandát si predĺžil aj podpredseda Zulfikar Hyatt-Khan.

Členovia RSE do predsedníctva zvolili aj šéfa dozornej rady priemyselno-investičnej skupiny Matador Group Štefana Rosinu, zakladateľa a generálneho riaditeľa Heneken Group Michala Hudobu, člena predstavenstva a akcionára skupiny Chemosvit Jaroslava Mervarta a generálneho riaditeľa spoločnosti OFZ Branislava Klocoka.

Valné zhromaždenie zvolilo aj nových členov dozornej rady rady Svetlanu Gavorovú, Artura Bobovnického a Romana Dandu. Platný mandát ostáva bývalým ministrom hospodárstva Jurajovi Miškovovi a Vazilovi Hudákovi.

RSE je podnikateľské združenie, ktoré presadzuje záujmy slovenského súkromného sektora v oblasti exportu. V súčasnosti združuje vyše 100 členov a partnerov z rôznych sektorov, ktorí exportujú produkty a služby do celého sveta. Je členom Rady vlády pre konkurencieschopnosť a produktivitu.