Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Premiér Fico odcestoval na pracovnú návštevu do Veľkej Británie

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico Foto: TASR - Henrich Mišovič

V meste Solihull Fico navštívi závod automobilky Jaguar Land Rover, prezrie si výrobné priestory a oboznámi sa s fungovaním fabriky.

Bratislava 4. februára (TASR) – Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) dnes ráno odcestoval na jednodňovú pracovnú cestu do Veľkej Británie, kde sa zúčastní na konferencii o Sýrii a navštívi závod spoločnosti Jaguar Land Rover.

Na konferencii o Sýrii v Londýne bude premiér spoločne s predstaviteľmi krajín z celého sveta diskutovať o nových finančných prostriedkoch na zabezpečenie dlhodobých potrieb ľudí v regióne, ktorý je už niekoľko rokov sužovaný vojenským konfliktom. Spoluorganizátormi konferencie sú Veľká Británia, Kuvajt, Nemecko, Nórsko a Organizácia Spojených národov (OSN).

V meste Solihull Fico navštívi závod automobilky Jaguar Land Rover, prezrie si výrobné priestory a oboznámi sa s fungovaním fabriky. Vláda v decembri minulého roka podpísala s automobilkou investičnú zmluvu o výstavbe nového závodu v Nitre. Jaguar Land Rover na Slovensku preinvestuje viac ako jednu miliardu eur a vytvorí tisíce nových pracovných miest.

Do vlasti sa premiér vráti vo večerných hodinách.