Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Premiér nepovažuje za problém, že Bíreš chcel vysvetliť zásah

Na archívnej snímke predseda vlády SR Ľudovít Ódor. Foto: TASR Jaroslav Novák

Pre premiéra je dôležité, že nežiadal o žiadne informácie nad rámec zákona a nebolo jeho snahou zasahovať do práce polície.

Bratislava 20. júla (TASR) - Premiér Ľudovít Ódor nepovažuje za problém, že sa minister pôdohospodárstva Jozef Bíreš verejne aj osobne dožadoval vysvetlenia o primeranosti zásahu v jeho rezorte. TASR jeho stanovisko poskytol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

"Pre premiéra je dôležité, že nežiadal o žiadne informácie nad rámec zákona a nebolo jeho snahou zasahovať do práce polície či ju akýmkoľvek spôsobom ovplyvňovať," uviedli z tlačového odboru.

Úrad vlády pripomenul, že premiér sa opakovane vyjadril, že existuje viacero dôvodov, pre ktoré požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú o odňatie poverenie pre exministra vnútra Ivana Šimka.

Bírešov odchod žiadal vo štvrtok líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič. Odvoláva sa na vyjadrenia Šimka, že Bíreš sa zaujímal o zásah polície na ministerstve pôdohospodárstva, a preto chcel sprostredkovať stretnutie Bíreša s policajným prezidentom Štefanom Hamranom. Prezidentka Zuzana Čaputová deklarovala, že obaja majú jej dôveru.