Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Prenájom kancelárií mierne zlacnel takmer v celej Bratislave

K najvyššiemu poklesu priemerného nájomného došlo od apríla do júna v Bratislave V. Cena sa znížila z 11,8 eura za m2 na mesiac na 11,3 eura.

Bratislava 11. júla (TASR) - Počas 2. štvrťroku 2012 klesla výška nájomného za kancelárske priestory štandardu A a B takmer v celej Bratislave. Výnimkou bol len IV. okres, kde sa cena nezmenila a zostala na úrovni 10 eur za m2 na mesiac. Informoval o tom internetový portál kancelárie.sk.

K najvyššiemu poklesu priemerného nájomného došlo od apríla do júna v Bratislave V. Cena sa znížila z 11,8 eura za m2 na mesiac na 11,3 eura. O niečo menej zlacneli kancelárie v III. okrese, kde sa priemerná cena upravila z 11,3 na 11,1 eura.

O 0,1 eura za m2 na mesiac zlacnel prenájom kancelárskych priestorov v Bratislave II a Bratislave I, pričom I. okres ostáva stále najdrahším v hlavnom meste s cenou 12 eur. V okrese Bratislava II. platia nájomcovia v priemere 11,4 eura.

Pri kanceláriách štandardu C došlo v niektorých bratislavských okresoch ku nárastu a niekde naopak cena klesala. Najvyššiu priemernú cenu 7,4 eura za m2 na mesiac požadujú za tento najnižší štandard prenajímatelia v Bratislave I a II. Najnižšia priemerná cena štandardu C je podľa portálu v III. okrese, a to na úrovni 6,6 eura.