Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Colníci dali za registračné pokladnice pokuty vo výške 22.550 eur

Fiškálna registračná pokladnica Foto: TASR/Radoslav Stoklasa

Kontroly boli okrem kamenných prevádzok aj na trhoviskách a jarmokoch

Prešov 7. novembra (TASR) – Pracovníci Colného úradu Prešov vykonali v uplynulých troch mesiacoch – august, september a október - 101 kontrol zameraných na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice u predajcov v rámci svojho územného obvodu. Zistili 74 porušení zákona, čo predstavuje viac ako 73 percent z počtu kontrolovaných subjektov. Uložili celkovo pokuty vo výške 22.550 eur. Informovala o tom hovorkyňa prešovského colného úradu Katarína Bebčáková.

Ako ďalej uviedla, v desiatich prípadoch išlo o opakované porušenie zákona. Sedem predajcov dostalo zákaz predávať tovar alebo poskytovať službu za opakované porušenie zákonných povinností, z toho v jednom prípade colníci taktiež podali návrh na zrušenie živnostenského oprávnenia za zistenie opakovaných porušení zákona o elektronickej registračnej pokladnice a v jednom prípade zabezpečili pokladnicu z dôvodu podozrenia z porušovania zákona.

Značná časť kontrol bola okrem kamenných prevádzok vykonávaná na trhoviskách a jarmokoch. "Vzhľadom na pretrvávajúce a opakované porušenia zákona o elektronickej registračnej pokladnici budú kontroly zo strany colného úradu vykonávané intenzívne aj naďalej," uviedla hovorkyňa.