Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Pri Prešove plánujú vybudovať zlievareň za 20 miliónov eur

Začiatok výstavby sa predpokladá v prvom štvrťroku 2015, začiatok prevádzky prvej fázy sa očakáva vo štvrtom štvrťroku budúceho roku a druhej fázy v prvom kvartáli roku 2017.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Firma SKC foundry, s. r. o., plánuje v lokalite priemyselného parku Petrovany pri Prešove vybudovať zlievarenskú výrobu v hodnote 20 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

"Účelom navrhovanej činnosti v dotknutej lokalite je vybudovanie a prevádzkovanie objektu na zlievanie, tvarovanie a úpravu kovov. Navrhovaná činnosť plánuje výrobu komponentov, najmä pre automobilový priemysel, ktorý na Slovensku predstavuje najväčšieho odberateľa navrhovateľa," uviedla spoločnosť v zámere.

Navrhovateľ v súčasnosti prevádzkuje výrobný závod v Španielsku, odkiaľ predmetné výrobky exportuje do existujúcej skladovej haly v blízkej obci Ličartovce. "Realizácia navrhovanej činnosti by tak pre spoločnosť predstavovala veľký prínos z hľadiska zníženia finančných prostriedkov na logistiku, značnej úspory časových nákladov, zníženia emisií produkovaných spaľovaním pohonných hmôt a celkového zefektívnenia svojej činnosti," zdôvodnila spoločnosť.

Začiatok výstavby sa predpokladá v prvom štvrťroku 2015, začiatok prevádzky prvej fázy sa očakáva vo štvrtom štvrťroku budúceho roku a druhej fázy v prvom kvartáli roku 2017.

SKC foundry, s. r. o., Prešov vznikla zápisom do Obchodného registra SR 1. apríla 2011. Predmetom jej činnosti je výroba a hutnícke spracovanie kovov. Spoločnosť eviduje základné imanie vo výške 75.000 eur. Jej jediným spoločníkom je španielska spoločnosť Funderia Condals, S.A.