Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

PREZIDENT: Slovensko je plné talentovaných mladých ľudí

Prezident SR Andrej Kiska, na archívnej snímke Foto: TASR/Milan Kapusta

Slovenská startupová scéna je podľa A. Kisku porovnateľná so svetovou a nemáme sa za čo hanbiť.

Bratislava 27. novembra (TASR) – Talent mladých ľudí na Slovensku vyzdvihol na dnešnom startupovom podujatí, ktoré sa konalo v historickej budove SND v Bratislave, slovenský prezident Andrej Kiska. Ako povedal na otvorení 5. ročníka StartupAwards.sk, títo ľudia myslia do budúcnosti a nemá obavy, že by neuspeli v silnej svetovej konkurencii.

"Slovenská startupová scéna je porovnateľná so svetovou a nemáme sa za čo hanbiť. Naše Slovensko je plné talentovaných mladých ľudí. Rád som bol na otvorení akcie, kde najlepší z najlepších dostanú svoje ocenenia. Som presvedčený, že títo mladí ľudia so svojou energiou, so svojím entuziazmom dokážu naše Slovensko zmeniť na skutočne svetové Slovensko," povedal prezident pre TASR po vystúpení, na ktorom na úvod poznamenal tiež, že organizátorov tohto súkromného podujatia nevyšli náklady na toľko, ako startupové TechMatch podujatie, ktoré bolo financované zo štátneho rozpočtu.

NÁPADY ZA MILIÓN Výborné podujatie Startup Awards určite zďaleka nestálo toľko ako konferencia TechMatch, ale videl som...

Posted by Andrej Kiska on Freitag, 27. November 2015


Piaty ročník StartupAwards.sk oproti predchádzajúcim rokom zaznamenal značný pokrok. Kým do prvých ročníkov sa prihlasovali viac iPhonové aplikácie, tento ročník je obohatený o technologické startupy zo Slovenskej akadémie vied, zo slovenských univerzít, obohatili ho aj dizajnéri a umelci, ktorí vytvárajú inovatívne nápady v nových kategóriách. Rozšírilo sa pole pôsobenia a oblasti, v ktorých startupy vznikajú.