Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Pri Bernolákove vyrastie nové logistické centrum

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Územím, ktoré patrí do katastra obce Bernolákovo, prechádza najfrekventovanejšia slovenská diaľnica D1.


Bratislava 18. novembra (TASR) – Časť územia pri Bernolákove známeho ako Triblavina sa bude rozrastať. Skupina VGP pôsobiaca v oblasti výstavby logistických areálov dnes informovala, že rozbehla spoluprácu so spoločnosťou Starland Holding, ktorá lokalitu s obchodným názvom Park City Triblavina pripravuje.

Skupiny VGP a Starland Holding sa v auguste dohodli na kúpe a predaji časti územia Triblavina. VGP plánuje v rámci Zóny III, ktorá má celkovú rozlohu 556.000 štvorcových metrov (m2), vybudovať logistické a výrobné areály s celkovou prenajímateľnou plochou 250.000 m2. Projekt má priniesť lepšiu infraštruktúru pre okolité obce aj nové pracovné miesta. Stavať sa začne v roku 2016.

Územím, ktoré patrí do katastra obce Bernolákovo, prechádza najfrekventovanejšia slovenská diaľnica D1. Prvé logistické a výrobné haly budú vybudované až po dokončení napojenia územia na diaľnicu, ktoré je v súčasnosti vo výstavbe. Stavebné práce začne VGP uskutočňovať v priebehu budúceho roka.

„Veríme, že náš projekt s pracovným názvom VGP Park Bratislava sa svojou veľkosťou a unikátnou polohou v blízkosti hlavného mesta zaradí medzi najväčšie projekty v portfóliu našich parkov,” uviedol výkonný riaditeľ skupiny Jan van Geet.

Zvyšné územie s plochou približne 230 hektárov má naďalej vo svojom portfóliu Starland Holding, ktorý v blízkej budúcnosti pripravuje jeho rozvoj v komerčnej aj rezidenčnej oblasti.