Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Tesco má pri Galante najväčšie distribučné centrum v strednej Európe

Na snímke nové distribučné centrum spoločnosti Tesco v Prologis Park Galanta-Gáň 21. augusta 2017. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zároveň je tretie najväčšie na svete a bude najdôležitejším logistickým uzlom reťazca v strednej Európe.

Galanta 21. augusta (TASR) – Nové distribučné centrum s celkovou rozlohou 146.500 štvorcových metrov dnes otvorilo Tesco v Gáni pri Galante. Podľa predstaviteľov spoločnosti ide o najväčšie a najmodernejšie distribučné centrum Tesca v strednej Európe. Zároveň je tretie najväčšie na svete a bude najdôležitejším logistickým uzlom reťazca v strednej Európe.

Podľa generálneho riaditeľ Tesca pre strednú Európu Matta Simistera je otvorenie distribučného centra v Gáni pri Galante potvrdením záväzku firmy rozvíjať svoje pôsobenie na Slovensku i v širšom regióne. „Sme tu dlho a aj našu budúcnosť spájame so Slovenskom,“ povedal Simister v súvislosti s niekdajšími dohadmi o ďalšom zotrvaní obchodného reťazca u nás.

V distribučnom centre Tesca bude pracovať 1200 ľudí. „Už sa nám podarilo obsadiť všetky pozície a všetci zamestnanci sú Slováci, ktorí k nám prichádzajú pracovať z blízkeho okolia, ale aj z ďalších regiónov nielen zo západného, ale aj zo stredného a východného Slovenska. Do budúcna chceme rásť aj naďalej. Dnes na Slovensku zamestnávame celkovo 4000 ľudí. Pokračujeme v úspešnom partnerstve so spoločnosťou Tesco práve v novom distribučnom centre v Galante,“ povedal generálny riaditeľ DHL Supply Chain pre Európu, Blízky východ a Afriku Oscar de Bok.

Ako skonštatoval, nábor stoviek ľudí v galantskom regióne, ktorý má najnižšiu nezamestnanosť na Slovensku, nebol jednoduchý. Spoločnosť DHL poskytuje podľa jeho slov svojim zamestnancom v Galante platové podmienky porovnateľné s ponukou firmy Amazon v jej logistickom centre v Seredi.



Podľa de Boka však plat nebol jediným lákadlom. „Na to, čím sme ľudí pritiahli, aby u nás pracovali, by sme sa museli spýtať ich. My na Slovensku fungujeme už veľmi dlho ako zamestnávateľ a snažíme sa zabezpečovať našim zamestnancom dobré pracovné podmienky. Samozrejme, že pre nich zabezpečujeme školenia a poskytujeme im možnosti, aby kariérne rástli. Takže to je určite pre všetkých našich pracovníkov zaujímavé. Samozrejme, že nájsť kvalitných ľudí v týchto podmienkach, keď sa trh neustále rozširuje a rastie, je mimoriadne náročné. Ale snažíme sa byť konkurencieschopní aj v oblasti ľudských zdrojov,“ uviedol de Bok.

V Prologis Parku Galanta-Gáň prevádzkuje Tesco tri budovy. Nové distribučné centrum umožní distribúciu pomaloobrátkových trvanlivých potravín, kozmetiky, bielej a čiernej techniky a oblečenia do obchodov Tesca na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku a Českej republike. Oblečenie bude distribuované z Galanty nielen do krajín strednej Európy, ale aj ich franchisovým partnerom po celom svete, napríklad do Spojených štátov amerických, Nemecka a Saudskej Arábie.