Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Ekonomika

Pri kontrole chladených kuracích pŕs z Poľska sa našli antibiotiká

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Dodávka kuracích pŕs bola podľa veterinárov dodaná z Poľska do Rozrábky hydinového mäsa, Námestovo a ďalej distribuovaná do predajne Martin Fix a predajne Martin Záturčie.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR zistila u nebalených chladených kuracích pŕs z Poľska prítomnosť antibiotík – doxycyclínu. Upozorňuje preto spotrebiteľov, aby toto hydinové mäso nekonzumovali, ak ho majú určené na prípravu jedál.

"Pri úradnej kontrole u prevádzkovateľa potravinárskeho podniku POLKAP, s.r.o., v prevádzkarni Rozrábka hydinového mäsa, Polom 1202, Námestovo bola odobratá úradná vzorka kuracích nebalených chladených pŕs z celkového množstva 1950 kg s dátumom spotreby 14. augusta 2012, v ktorých laboratórnymi skúškami bola zistená prítomnosť antibiotík – doxycyclínu v množstve 230 µm/kg," spresnila veterinárna správa.

Dodávka kuracích pŕs bola podľa veterinárov dodaná z Poľska do Rozrábky hydinového mäsa, Námestovo a ďalej distribuovaná do predajne Martin Fix a predajne Martin Záturčie. "Voči prevádzkovateľovi bude začaté správne konanie," dodala ŠVPS SR.