Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Pri Zemplínskej Šírave má vyrásť ďalších 16 rekreačných chát

Na snímke atmosféra v rekreačnom stredisku Lúč na Zemplínskej Šírave, archívne foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Navrhovaná činnosť sa nachádza v extraviláne obce Vinné.

Vinné 11. apríla (TASR) - V rekreačnej oblasti Biela Hora pri vodnej nádrži Zemplínska Šírava má vyrásť 16 rekreačných chát. Vyplýva to zo zámeru spoločnosti C-H Projekt, ktorý bol predložený na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Navrhovaná činnosť sa nachádza v extraviláne obce Vinné. "Regulovaná zastavaná plocha stavebných objektov vrátane spevnených plôch v rámci navrhovanej činnosti je spolu 4668 štvorcových metrov. Podlahová plocha stavebných objektov je spolu 1920 štvorcových metrov," uviedol navrhovateľ v zámere.

Predpokladaný začiatok výstavby je naplánovaný na august tohto roka. "Je možné, že výstavba navrhovanej činnosti bude prebiehať v etapách, čo má vplyv na predpokladaný termín ukončenia výstavby. Zahájenie prevádzky navrhovanej činnosti sa predpokladá priebežne do troch mesiacov od kolaudácie jednotlivých etáp výstavby," dodáva.

Pozemok, na ktorom majú chaty pribudnúť, je z východnej strany obklopený susednými pozemkami so zástavbou rekreačných chát. Zo západnej strany sa nachádza orná pôda. Navrhovateľ pripomína, že výstavba je v súlade s územným plánom obce, keďže sú dotknuté parcely určené ako plochy rekreácie, cestovného ruchu a verejnej technickej vybavenosti.

Užívateľom novostavieb má byť investor a stavebník Štefan Cenzák. Náklady spojené s výstavbou súboru 16 chatiek s novonavrhovanou potrebnou infraštruktúrou budú predmetom obstarávania.