Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Ekonomika

Tržby Harley-Davidson klesli v 3. kvartáli o viac než 10 %

Na snímke detail motocykla značky Harley-Davidson. Foto: TASR/Roman Hanc

Celosvetové tržby Harley-Davidson z predaja motoriek a s nimi súvisiacich produktov dosiahli 964 miliónov USD (815,64 milióna eur).

Milwaukee 27. októbra (TASR) - Americký výrobca motocyklov Harley-Davidson zaznamenal v 3. štvrťroku pokles tržieb o viac než 10 %. Obchody sa po jarnom zatvorení ekonomiky v dôsledku pandémie nového koronavírusu síce opäť otvorili, dopyt po motocykloch však zotrváva na nízkej úrovni.

Celosvetové tržby Harley-Davidson z predaja motoriek a s nimi súvisiacich produktov dosiahli 964 miliónov USD (815,64 milióna eur), zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka evidovala firma celkové tržby na úrovni 1,07 miliardy USD.

Na svojom najväčšom trhu, v USA, zaznamenala firma pokles maloobchodných tržieb o 10 %. Firma nedosiahla rast týchto tržieb v USA za posledných šesť rokov. Dôvodom je, že spoločnosti sa nedarí nájsť dostatok záujemcov o svoje produkty po generácii známej ako baby boomers, teda ľuďoch narodených počas ekonomickej prosperity v USA po druhej svetovej vojne.

(1 EUR = 1,1819 USD)