Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

V Rybanoch chce investor spracovávať staré vozidlá

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Náklady na realizáciu prevádzky odhadol investor na 75.000 eur.

Rybany 3. júla (TASR) - V Rybanoch v okrese Bánovce nad Bebravou plánuje súkromný investor vybudovať zariadenie na spracovanie starých vozidiel. Náklady na realizáciu prevádzky odhadol na 75.000 eur.

Zo zámeru, ktorý predložila spoločnosť MRC-Union, s.r.o., so sídlom v Partizánskom na posúdenie vplyvov na životné prostredie, ďalej vyplýva, že zariadenie sa buduje za účelom znovuvyužitia druhotných surovín pochádzajúcich zo starých vozidiel, zníženia nebezpečných odpadov v životnom prostredí, zvýšenia zamestnanosti v Bánovskom okrese a napĺňania programu odpadového hospodárstva kraja.

V existujúcom areáli v Rybanoch, kde investor už prevádzkuje zber druhotných surovín a starých vozidiel, má v pláne postaviť halu na spracovanie vozidiel, spevnené nádvorie na zhromažďovanie odpadov, plochu na skladovanie áut a podzemnú požiarnu nádrž.

Zariadenie má spracovávať primárne staré vozidlá z Trenčianskeho kraja a podľa potreby aj z iných regiónov, pričom pôjde asi o 500 áut ročne.

Realizácia zámeru by mala podľa firmy priaznivo ovplyvniť súčasný problematický stav starých vozidiel na území kraja, ich majiteľom sa tiež majú znížiť prepravné náklady.

S výstavbou objektu chce spoločnosť začať v septembri tohto roka a ukončiť ju v novembri, prevádzku tam má v pláne spustiť v januári 2018. Investícia počíta s vytvorením piatich nových pracovných miest.