Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Výroba vo Foxconne Slovakia v Nitre pokračuje v štandardnom režime

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nitriansky závod spoločnosti Foxconn je výrobnou centrálou televízorov pre celú Európu, pričom produkcia smeruje aj na trhy krajín Blízkeho východu a Spoločenstva nezávislých štátov.

Nitra 2. novembra (TASR) – Spoločnosť Foxconn Slovakia pôsobiaca v nitrianskom priemyselnom parku začala po víkendovom celoplošnom testovaní na ochorenie COVID-19 pracovný týždeň v štandardnom režime.

„Pracujú všetky naplánované výrobné linky a aj ostatné oddelenia fungujú bez obmedzení. Vzhľadom na víkendovú koordináciu sú zabezpečené aj služby a materiál od dodávateľov,“ informoval Peter Krč z manažmentu firmy. V spoločnosti podľa jeho slov naďalej platí prísny režim preventívnych a hygienických štandardov, kontrola dodržiavania opatrení Úradu verejného zdravotníctva sa vykonáva na dennej báze.

Nitriansky závod spoločnosti Foxconn je výrobnou centrálou televízorov pre celú Európu, pričom produkcia smeruje aj na trhy krajín Blízkeho východu a Spoločenstva nezávislých štátov. Patrí medzi najväčších dodávateľov LCD a OLED televízorov, čo sa týka objemu a kapacity pre celý európsky trh. Ročné tržby spoločnosti Foxconn Slovakia presahujú jednu miliardu eur. Vlani firma zamestnávala v priemere 1545 zamestnancov, aktuálne pracuje v spoločnosti zhruba 2200 zamestnancov vrátane agentúrnych.