Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

V priemyselnom parku v Seredi vznikne 800 nových pracovných miest

Ilustračná snímka Foto: TASR - Michal Svítok

Predpokladaný začiatok výstavby a rozvoja logistických pozemkov spoločnosti je v druhej polovici tohto roka.

Sereď 16. marca (TASR) – Osemsto pracovných miest, skladové a výrobné priestory na rozlohe 208.000 metrov štvorcových (m2) má záujem vybudovať v priemyselnej zóne Sereď - Juh medzinárodná spoločnosť Mountpark Logistics EU. Vstup do seredského parku je prvou investíciou tejto spoločnosti na Slovensku. Po nedávno otvorenom logistickom centre spoločnosti Lidl je to ďalšia významná investícia v tejto lokalite.

Predpokladaný začiatok výstavby a rozvoja logistických pozemkov spoločnosti je v druhej polovici roka 2016, ukončenie v prvej polovici roka 2017. Na výrobné priestory bude vyhradených 44.890 m2. Mountpark Logistics EU je spoločnosťou s viac ako 200-ročnými skúsenosťami v oblasti komerčných nehnuteľností. Má za sebou množstvo úspešných logistických i retailových projektov vo Veľkej Británii a celej Európe. V strednej Európe zatiaľ okrem Serede realizuje projekt v Plzni. Priemyselná zóna Sereď – Juh sa jej príchodom znovu rozrastá.

Mountpark Logistics EU si vybral Sereď pre priame napojenie na rýchlostnú komunikáciu R1 a strategickú polohu medzi Bratislavou, Trnavou, kde je postavený automobilový závod a Nitrou s lokalitou ďalšej automobilky.

Priemyselná zóna Sereď - Juh je v súčasnosti najväčším priemyselným parkom na Slovensku. Výstavba na rozlohe 240 hektárov sa začala vo februári 2015 a nadviazala na Priemyselný park mesta Sereď – Sever, v ktorom sa na celkovej ploche 41,1 hektára etablovalo viac ako desať firiem a prácu tu tak našlo už teraz 700 ľudí. Zóna je umiestnená v strede trojuholníka najväčších investícií na Slovensku. TASR informovala Ingrid Kántorová z agentúry Bon Žúr.