Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

PRIESKUM: Limonád sa predalo vlani v SR za viac ako 100 miliónov eur

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Zo štatistík vyplýva, že limonád s citrónovou príchuťou sa za posledný rok predalo 25,9 milióna litrov a tržby za ne sa vyšplhali na úroveň 7,8 milióna eur.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Celkové predaje sýtených nealkoholických nápojov za uplynulý rok na Slovensku dosiahli hodnoty presahujúce 101 miliónov eur. Vyplýva to zo štatistík spoločnosti Nielsen, o ktorom informovala Barbora Vacková z agentúry Botticelli.

"Najväčším segmentom v rámci limonád sú kolové nápoje, s tržbami viac než 65 miliónov eur. Tieto nápoje tvoria takmer tri štvrtiny tržieb všetkých sýtených nealko nápojov v tomto období," spresnil Jakub Špika zo spoločnosti Nielsen s tým, že celkový predaný objem kategórie sa pohyboval okolo 242 miliónov litrov.

Zo štatistík tiež vyplýva, že limonád s citrónovou príchuťou sa za posledný rok predalo 25,9 milióna litrov a tržby za ne sa vyšplhali na úroveň 7,8 milióna eur.

Limonády, predovšetkým nápoje s kolovou príchuťou, sú v porovnaní s ostatnými kategóriami veľmi závislé od podpory a pravidelne sa umiestňujú medzi najviac promovanými kategóriami, dodal Špika.