Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Prieskum: Rekreačné poukazy chce na dovolenku využiť 31 % zamestnancov

Ilustračná fotka. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Poukazy nevyužije 35 % respondentov, pretože ich zamestnávateľ takúto možnosť neponúka.

Bratislava 30. júna (TASR) - Na tábor pre deti chcú 3 % zamestnancov aplikovať rekreačné poukazy, na dovolenku ich využije 31 % a viac ako pätina možnosť využitia poukazov zatiaľ zvažuje. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky pre agentúru MAXIN´S Group.

Poukazy nevyužije 35 % respondentov, pretože ich zamestnávateľ takúto možnosť neponúka. O takúto formu podpory nemá záujem 10 % opýtaných. "Domnievame sa, že títo zamestnanci zrejme uprednostňujú dovolenku v zahraničí," uviedol výkonný riaditeľ MAXIN´S Group Roman Kučera.

Pre 58 % opýtaných sú rekreačné poukazy dobrou príležitosťou, ako ušetriť pri nákladoch na dovolenku, 43 % respondentov sa vyjadrilo, že je to dobrý nástroj na podporu cestovného ruchu na Slovensku.

Príspevok vo výške 257 eur nie je dostatočný pre 15 % respondentov. Ďalších 13 % sa vyjadrilo, že je obmedzujúce, že sa poukaz dá využiť len na Slovensku. Pre 10 % opýtaných majú poukazy nedostatočnú flexibilitu a administratívnu náročnosť vníma 8,6 % zamestnancov.

"Prieskum ukázal, že rekreačné poukazy nestrácajú na popularite, hoci ešte existujú zamestnávatelia, ktorí ich zatiaľ neponúkajú. Ak sa zamestnanec rozhodne využiť tento benefit, treba sa čo najskôr informovať, či má na poukaz nárok a akou formou je pre neho dostupný," uzavrel Kučera.