Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Príjmy Turecka z cestovného ruchu v 2. štvrťroku klesli takmer o 14 %

Ilustračné foto. Foto: TASR

Výrazný medziročný pokles príjmov z turizmu krajina zaznamenala za obdobie, ktoré predchádzalo nedávnym znepokojujúcim udalostiam.

Istanbul 1. augusta (TASR) - Príjmy Turecka z cestovného ruchu klesli v 2. štvrťroku 2015 medziročne takmer o 14 %, pod čo sa mohlo podpísať výrazné zníženie počtu ruských turistov. Údaje tureckého štatistického úradu zverejnila agentúra DPA.

Turecký štatistický úrad oznámil, že príjmy z cestovného ruchu klesli v 2. štvrťroku tohto roka oproti rovnakému obdobiu vlani o 13,8 % na 7,7 miliardy USD (7,02 miliardy eur). Okrem toho dodal, že krajina zaznamenala výrazný pokles počtu ruských turistov. Najviac turistov tento rok prichádza z Nemecka.

Najnovšie údaje predstavujú pre Turecko nepriaznivú správu. Výrazný medziročný pokles príjmov z turizmu totiž krajina zaznamenala za obdobie, ktoré predchádzalo nedávnym znepokojujúcim udalostiam, medzi nimi samovražednému bombovému útoku v meste Suruč v blízkosti sýrskych hraníc či obnoveniu násilností medzi tureckou vládou a Kurdmi. Cestovné kancelárie už informovali, že majú obavy o vývoj na trhu cestovného ruchu v 2. polroku tohto roka.