Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Prima banka ku koncu vlaňajška dosiahla zisk 22 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: Andrej Galica

Prima banke sa darilo predovšetkým v oblasti retailových úverov, ktorých celkový objem v medziročnom porovnaní vzrástol o 20 % na 2,4 miliardy eur.

Bratislava 18. marca (TASR) - Prima banka dosiahla v minulom roku čistý zisk 22 miliónov eur. Medziročne sa zvýšil o takmer 50 %. Vyplýva to zo zverejnených hospodárskych výsledkov banky.

Prima banke sa darilo predovšetkým v oblasti retailových úverov, ktorých celkový objem v medziročnom porovnaní vzrástol o 20 % na 2,4 miliardy eur. "Ich rast bol ťahaný predovšetkým hypotékami, ktoré v medziročnom porovnaní vzrástli o 23 % na 2,2 miliardy eur," vyčíslila banka, ktorá zaznamenala aj rast nových klientov, o tri percentá sa zvýšil aj objem vkladov obyvateľstva, ktoré dosiahli 2,2 miliardy eur.

"K pozitívnym hospodárskym výsledkom dlhodobo prispieva aj trvalé zameranie banky na jednoduchosť a vnútornú efektivitu. Banka ostáva aj naďalej maximálne konzervatívna a jej krytie zlyhaných úverov opravnými položkami je stále jedno z najlepších na trhu," tvrdí Prima banka.

Ku koncu minulého roka dosiahla kapitálová primeranosť banky 17,3 %, kapitál Tier-I bol na úrovni 16,2 %.