Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Prima banka v 1. polroku tohto roka dosiahla zisk 9,2 milióna eur

Foto: Andrej Galica

Kľúčovú úlohu v tohtoročnom dynamickom raste zohrali už tradične najmä retailové úvery, ťahané rastom hypoték, ktoré banke dlhodobo pomáhajú k získavaniu nových klientov.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Prima banka dosiahla v prvom polroku tohto roka čistý zisk 9,2 milióna eur. Medziročne vzrástol o 36 %. Vyplýva to zo zverejnených údajov banky.

"Kľúčovú úlohu v tohtoročnom dynamickom raste zohrali už tradične najmä retailové úvery, ťahané rastom hypoték, ktoré banke dlhodobo pomáhajú k získavaniu nových klientov," uviedla banka v správe pre médiá. Celkové portfólio hypoték vzrástlo v prvom polroku tohto roka medziročne o 63 % na 1,9 miliardy eur. Objem spotrebných úverov sa medziročne zvýšil o 35 % na takmer 200 miliónov eur. Celkové úvery obyvateľstvu medziročne vzrástli o 60 % na 2,1 miliardy eur.

Zostatky na bežných účtoch medziročne vzrástli o 73 % na viac ako 760 miliónov eur, objem termínovaných vkladov banka medziročne zvýšila o 48 % na 1,2 miliardy eur a celkové vklady obyvateľstva stúpli o viac ako 57 % na 2,1 miliardy eur.

Ako ďalej vyplýva zo zverejnených hospodárskych výsledkov, kapitálová primeranosť banky bola na úrovni 16,3 %, pričom kapitál Tier-1 bol na úrovni 15,1 %.