Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Ekonomika

Princ Charles musel pre krízu zatvoriť bioobchod

Britský princ Charles Foto: TASR/AP

Charles otvoril biopredajňu Veg Shed s organicky pestovanou zeleninou a ovocím zhruba pred ôsmimi rokmi.

Londýn 7. mája (TASR) - Zlý stav britskej ekonomiky si vyberá svoju daň aj v najvyšších kruhoch. Následník trónu, princ Charles, ktorý sa okrem iného venuje ekologickému farmárčeniu, musel totiž pre slabý odbyt a rastúce ceny zatvoriť svoj bioobchod. Informovala o tom agentúra Reuters.

Princ Charles otvoril biopredajňu Veg Shed s organicky pestovanou zeleninou a ovocím zhruba pred ôsmimi rokmi neďaleko svojho vidieckeho sídla v Highgrove, na severozápade Anglicka.

Princ totiž v roku 1986 začal s ekologickým poľnohospodárstvom. Biozelenina a bioovocie sú síce zdravé a chutné, ale nemajú vždy dokonalý vzhľad, aký vyžadujú supermarkety, ktoré ich preto odmietali. A tak princ začal produkty svojej farmy aj predávať.

Hovorkyňa následníka trónu agentúre Reuters potvrdila, že princ sa rozhodol obchod zatvoriť, pretože neprinášal zisk a prestal byť "finančne udržateľný".

Briti majú pre krízu a vládne úsporné opatrenia hlbšie do vrecka a podobne, ako mnohí obyvatelia Európy, začali uprednostňovať lacnejšie produkty v supermarketoch. Tí, ktorí majú záujem o biozeleninu a ovocie z princovej farmy, si však stále môžu objednať debničku so sezónnymi plodmi na internete.