Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Pripravuje sa 11. ročník Slovenskej kooperačnej burzy

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podujatie, ktoré organizuje Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) v spolupráci s Československou obchodnou bankou, sa koná pod záštitou Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

Bratislava 14. septembra (TASR/Te) - Poskytnúť slovenským a zahraničným firmám možnosť na vytvorenie nových obchodných kontaktov a vzájomnú hospodársku spoluprácu má za cieľ 11. Slovenská kooperačná burza, ktorá sa uskutoční 19. septembra 2017 v Bratislave. Podujatie, ktoré organizuje Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) v spolupráci s Československou obchodnou bankou, sa koná pod záštitou Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

Tento ročník sa okrem podpory exportu slovenských firiem zameriava na inteligentný priemysel. Diskutovať sa bude o smart riešeniach, inováciách, prepojení inteligentného priemyslu na vedu, ako aj o využití smart riešení pre podporu malých a stredných podnikov.

Účasť prisľúbili Matador Holding, Volkswagen Slovakia, BMW, Sova Digital či zástupcovia MH SR. Spoločnosť Jaguar Land Rover Slovensko si bude hľadať možných subdodávateľov pre svoj výrobný závod.

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu je štátna agentúra Slovenskej republiky, ktorá vznikla v roku 2001 v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky. Poslaním agentúry je podpora exportných aktivít slovenských spoločností na globálnom trhu a prílev investícií na Slovensko. Od roku 2001 agentúra SARIO úspešne ukončila niekoľko stoviek investičných projektov a umožnila tisícom slovenských firiem rozvinúť ich aktivity v oblasti zahraničného obchodu.