Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Prístavba centra Demy v Trenčíne prinesie väčší komfort aj klientom

Na archívnej snímke špeciálna zážitková záhrada v trenčianskom Centre sociálnych služieb DEMY. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Zriaďovateľom CSS Demy je Trenčiansky samosprávny kraj. Súčasťou projektu sú podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku aj bezbariérový výťah a aj vonkajšie sadové úpravy.

Trenčín 24. novembra (TASR) - Bezpečnejší pohyb klientov i zamestnancov v priestoroch Centra sociálnych služieb (CSS) Demy v Trenčíne prinesie bezbariérová prístavba zariadenia. Slúžiť začne na jar budúceho roka. Informoval o tom riaditeľ CSS Tibor Gavenda.

Najväčšie centrum pre ľudí s autizmom v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK), ktoré poskytuje sociálne služby predovšetkým osobám s ťažším telesným postihnutím, bude mať vďaka prístavbe k dispozícii aj úplne nové priestory.

"Sú tu priestory na vzdelávanie zamestnancov, ale aj na nové aktivity pre klientov. Uľahčený bude aj samotný pohyb a presun medzi jednotlivými budovami zariadenia vďaka výťahu. Som rád, že stavba sa začala realizovať, rieši nám to taký posledný problém, ktorý sme mali s odstránením bariér," vysvetlil riaditeľ.

Zriaďovateľom CSS Demy je Trenčiansky samosprávny kraj. Súčasťou projektu sú podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku aj bezbariérový výťah a aj vonkajšie sadové úpravy. Termín ich ukončenia závisí od poveternostných podmienok. Celkové náklady na prístavbu sú asi 1,06 milióna eur.

CSS Demy má kapacitu 80 klientov, z toho 50 je v domove sociálnych služieb a 30 v špecializovanom zariadení. Od 1. januára tohto roka začalo poskytovať aj nové druhy sociálnych služieb - požičiavanie pomôcok a odľahčovaciu službu.