Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Na Profesia days očakávajú vyše 160 vystavovateľov

Ilustračné foto. Na snímke 5. ročník medzinárodného veľtrhu pracovných príležitostí Profesia days 6. marca 2014 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Dvojdňové podujatie sa tento rok uskutoční 17. a 18. februára v Incheba Expo Bratislava.

Bratislava 11. februára (TASR) - Vyše 160 vystavovateľov, ktorí ponúknu tisícky pracovných pozícií, príde na 7. ročník veľtrhu práce organizovaného spoločnosťou Profesia. Dvojdňové podujatie sa tento rok uskutoční 17. a 18. februára v Incheba Expo Bratislava.

Situácia na trhu práce sa zlepšuje a vlani stúpol počet zverejnených pracovných ponúk oproti predchádzajúcemu roku o 30 %. Každý tretí človek si našiel prácu alebo brigádu cez Profesia.sk. Veľtrh Profesia days ponúkne príležitosť tisícom ľudí nájsť si novú prácu, spoznať osobne zamestnávateľov, pre ktorých by chceli pracovať, objaviť v sebe skryté možnosti, otestovať si počítačové či jazykové schopnosti a okrem toho zažiť zaujímavý program s inšpiratívnymi ľuďmi.

Návštevníci sa opäť budú môcť stretnúť so všetkými tromi automobilkami pôsobiacimi na Slovensku, s kompletnou veľkou štvorkou audítorských spoločností, s poprednými značkami v maloobchode, rovnako aj s najväčšími zamestnávateľmi pre mladých ľudí tesne po vysokej škole.

Grafton Recruitment Slovakia ako hlavný kariérny poradca Profesia days 2016 bude poskytovať komplexné poradenstvo pre kandidátov i firmy. Generálny partner Volkswagen Slovakia bude ponúkať desiatky rôznych pracovných pozícií naprieč celou firmou, od výrobných pozícií ako nástrojári či údržbári až po pozície v administratíve a informačných technológiách. Informovať bude aj o kariérnych možnostiach pre absolventov stredných a vysokých škôl. Súčasťou dvoch stánkov – vo všeobecnej a v študentskej zóne – budú atraktívne sprievodné aktivity.

Aj tento rok bude špeciálne mladej generácii určená zóna Absolventi. Zamestnávatelia budú priamo na veľtrhu ponúkať trainee programy či letné stáže. S hľadaním si uplatnenia je treba začať čo najskôr. Zóna Vzdelávanie tu bude pre ľudí, ktorí ešte študujú, no nechcú nechať svoju budúcnosť na iných. Ponúkneme širokú škálu domácich a zahraničných vysokých škôl a uchádzači budú mať možnosť zdokonaliť sa v jazykoch a iných zručnostiach, ktoré využijú pri vstupe na trh práce.