Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Program Growww ponúkne pracovné miesta pre absolventov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Mladí ľudia so záujmom o prácu v medzinárodnej spoločnosti sa môžu uchádzať o pozície na Slovensku aj v ďalších krajinách, kde pôsobí Skupina Mol, materská spoločnosť Slovnaftu.


Bratislava 27. februára (TASR) – Dvanásť absolventov univerzít a vysokých škôl s maximálne ročnou praxou získa zamestnanie v spoločnosti Slovnaft, ktorá otvára 11. ročník programu Growww. Mladí ľudia so záujmom o prácu v medzinárodnej spoločnosti sa môžu uchádzať o pozície na Slovensku aj v ďalších krajinách, kde pôsobí Skupina Mol, materská spoločnosť Slovnaftu. Prihlášky je možné podávať do 7. apríla 2017. TASR o tom dnes informoval hovorca spoločnosti Anton Molnár.

„Keďže moja myseľ ako čerstvej absolventky univerzity bola stále naladená na školský režim, umožnilo mi to prijímať veľa informácií z rôznych oblastí. Dozvedela som sa nielen o technológii spracovania ropy, ale aj o základoch biznisu a zlepšovaní procesov. Oceňujem taktiež prístup mojich starších kolegov, ktorí mi stále dávajú množstvo rád a príležitostí na osobný rozvoj. Táto práca je pre mňa výzvou, no zároveň ma baví a napĺňa,“ hovorí o svojej skúsenosti Katarína Hrčková z útvaru Optimalizácia procesov a riadenia projektov, účastníčka programu Growww 2016.

Podľa Molnára Slovnaft v aktuálnom ročníku hľadá 16 mladých ľudí na obsadenie 12 pozícií v oblasti prevádzkovania výroby, operatívnej údržby, predaja či financií a IT. Vybraní kandidáti budú mať počas roka priradeného školiteľa, na ktorého sa môžu obrátiť so svojimi úlohami aj povinnosťami. V programe Business Education a od svojich kolegov získajú prehľad o fungovaní Slovnaftu a činnostiach materskej Skupiny MOL.

„Skupina SLOVNAFT získala za posledných desať rokov vďaka absolventskému programu Growww 300 mladých talentovaných ľudí. Z nich sú zhruba tri štvrtiny stále zamestnancami našich spoločností, mnohí už na manažérskych pozíciách,“ povedal člen predstavenstva spoločnosti Gabriel Szabó. Vyjadril presvedčenie, že mladí ľudia, ktorým spoločnosť ponúka osobnostný a kariérny rozvoj, sa v najbližších rokoch stanú členmi vedenia Slovnaftu aj Skupiny MOL.

Voľné pracovné pozície pre absolventov ponúkajú aj ďalšie spoločnosti Skupiny MOL. Celkovo je pre mladých ľudí vytvorených 175 pozícií v 10 krajinách v oblasti strojárstva, IT, ekonómie a prírodných a spoločenských vied. Skupina MOL hľadá mladých ľudí prostredníctvom absolventského programu Growww už od roku 2007. Viac informácií a prihlášku nájdu záujemcovia na stránkach www.slovnaft.sk/growww alebo www.molgroup.info/growww.