Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Ekonomika

Projekty pre mladých musia byť kvalitné, každý sa bude posudzovať

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter (vľavo) po stretnutí s podpredsedom Európskej komisie Marošom Šefčovičom. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Rozhodovať bude Európska komisia, keďže projekty budú podporené z financií jej viacerých operačných programov.

Bratislava 1. júna (TASR) - Plánované projekty v rámci podpory mladých nezamestnaných v sume 345 miliónov eur musia byť kvalitne pripravené.

Každý z nich bude totiž posudzovať Európska komisia (EK), keďže budú podporené z jej zdrojov v rámci realokácie financií viacerých operačných programov.

"Treba, aby sa naozaj zamedzilo možným negatívnym dopadom, zlému nastaveniu projektov. Preto je dôležité, aby sa veľmi intenzívne komunikovalo medzi EK a jednotlivými ministerstvami na Slovensku a tá komunikácia prebieha," konštatoval pre TASR podpredseda EK Marián Šefčovič po dnešnom stretnutí so šéfom rezortu práce Jánom Richter (Smer-SD) v Bratislave.

Ako dodal, pevne verí, že celý proces schvaľovania presunu prostriedkov a jednotlivých projektov bude hladký. "Sľúbil som pánovi ministrovi, že všetky žiadosti, ktoré by mali do komisie prísť okolo 15. júna, budú spracované tak, aby sa tieto prostriedky mohli využívať už na jeseň tohto roku," podotkol. Upozornil, že prioritou únie je zamestnávanie mladých, pričom SR má za cieľ dať prácu tisícom ľudí.

Minister Richter rokoval s podpredsedom EK Šefčovičom


Tu bude player


"Pripravili sme veľmi konkrétne projekty, ktoré by mali sčasti pomôcť mladým ľuďom zamestnať sa, získať prvé pracovné návyky a aj trvalé pracovné miesta, ak presvedčia svojich zamestnávateľov," uviedol minister Richter. Zdôraznil, že počas dnešného stretnutia sa zamerali aj na debatu o čerpaní zdrojov na túto prioritu v budúcom plánovacom období.