Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Prvá agrolesnícka konferencia bude v Dunajskej Strede

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Drozd

Budeme sa venovať environmentálnym, sociálnym, ale aj ekonomickým a legislatívnym aspektom agrolesníctva v našich podmienkach, uviedol predseda SAA Dávid Hančinský.

Dunajská Streda 10. októbra (TASR) - Slovenská agrolesnícka asociácia (SAA) organizuje prvú agrolesnícku konferenciu v SR v utorok (11. 10.) v Dunajskej Strede. Jej témou je Agrolesníctvo ako nástroj adaptácie na zmenu klímy, očakáva sa účasť prednášajúcich odborníkov zo Slovenska, Česka a Maďarska. Informoval o tom predseda SAA Dávid Hančinský.

"V rámci troch blokov prednášok sa účastníci dozvedia ucelené informácie o tomto trvalo udržateľnom spôsobe hospodárenia. Budeme sa venovať environmentálnym, sociálnym, ale aj ekonomickým a legislatívnym aspektom agrolesníctva v našich podmienkach," uviedol Hančinský.

Ako doplnil, SAA vníma krajinu a slovenský vidiek ako celok. "Ako súkolie, ktoré musí držať pohromade, aby systém fungoval. Vnímame ako veľmi dôležité, aby boli vzájomne prepájane všetky zložky na vidieku. Aby sme chránili prírodne, historické a kultúrne hodnoty a zároveň trvalo udržateľne hospodárili v lesoch, na poliach a pasienkoch," dodal predseda asociácie.