Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Prvá tohtoročná schôdza sa blíži ku koncu

NR SR Foto: TASR/Martin Baumann

V závere deviateho rokovacieho dňa 26. schôdze hovorili o zrušení doplnkových ordinačných hodín a zavedení bezplatného objednávania.

Bratislava 13. februára (TASR) - Prvá tohtoročná schôdza Národnej rady SR sa pomaly blíži ku koncu. Poslanci majú na programe už len pár návrhov zákonov. V závere deviateho rokovacieho dňa 26. schôdze hovorili o zrušení doplnkových ordinačných hodín a zavedení bezplatného objednávania.

"Navrhuje sa zrušiť možnosť lekárov alebo poskytovateľov zdravotnej starostlivosti zriadiť si doplnkové ordinačné hodiny, počas ktorých by sa pacienti mohli objednať na vyšetrenie a toto vyšetrenie by bolo spoplatnené sumou do výšky 30 eur," uvádza sa v návrhu OĽaNO.

Ďalší deň čaká poslancov rozhodovanie o zvýšení príplatkov za prácu a o zavedení 13. a 14. platu. A diskusia o údajnom zneužívaní Vojenského obranného spravodajstva v prospech SaS bývalým ministrom obrany Ľubomírom Galkom.

Tému si vyžiadala koalícia. Podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) má verejnosť právo vedieť, že SaS je riziko pre demokraciu. Liberáli jeho slová odmietajú. Opozícia avizovala, že pokiaľ Galka odvolajú z funkcie predsedu výboru, odstúpia na protest aj ďalší.