Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Ekonomika

Prvoradou úlohou rezortu práce je pripraviť sa na čerpanie eurofondov

Predseda vlády SR Robert Fico (vľavo) oficiálne uviedol ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera do funkcie 17. apríla 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Pri príprave týchto projektov si chce dať ministerstvo podľa slov jeho šéfa Richtera pozor, aby išlo skutočne o vytváranie pracovných miest a nie ´nejakú fikciu´.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Prvoradou úlohou rezortu práce je pripraviť sa na čerpanie prostriedkov z eurofondov. Ministerstvo by malo totiž dostať do svojho Operačného programu zamestnanosť a sociálna inklúzia časť nevyčerpaných zdrojov z iných programov.

"Som presvedčený, že pôjde o významnú sumu peňazí," podotkol dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) pri uvádzaní ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) do funkcie. O akú veľkú sumu pôjde, by mali dať odpoveď najbližšie dni a následne budúcotýždňové stretnutie v Bruseli. Práve Európska komisia (EK) veľmi tlačí na programy podpory zamestnávania mladých.

Tu bude player



Pri príprave týchto projektov si chce dať ministerstvo podľa slov jeho šéfa Richtera pozor, aby išlo skutočne o vytváranie pracovných miest a nie "nejakú fikciu". "Bolo by nezmyselné, keby sa míňali peniaze na rekvalifikácie či školenia. Chceme ponúknuť mladým ľuďom prax," dodal.