Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

PTG Slovakia bude vyrábať kolesá pre VW SK, zamestná sto ľudí

Ilustračné foto. Foto: Dropbox

Montážna hala PTG Slovakia v priemyselnom parku P3 Bratislava neďaleko Lozorna, ktorá bola postavená na mieru, je od závodu VW SK vzdialená 14 kilometrov.

Bratislava 22. mája (TASR) – Priemyselný park P3 Bratislava má nového nájomcu. Spoločnosť PTG Slovakia spúšťa prevádzku v hale DC1, kde zamestná 100 ľudí. Koncom mája začne dodávať kolesá pre automobilku Volkswagen Slovakia (VW SK).

Montážna hala PTG Slovakia v priemyselnom parku P3 Bratislava neďaleko Lozorna, ktorá bola postavená na mieru, je od závodu VW SK vzdialená 14 kilometrov. Výber lokality aj technické vybavenie sa odvíjali od požiadaviek automobilky.

Spoločnosť upozornila, že kompletizácia pneumatík je náročná a fyzicky namáhavá práca, keďže váha jedného kolesa môže byť až 35 kilogramov. Stroje preto pomáhajú zlepšiť pracovné podmienky zamestnancov. Nová montážna hala vďaka technológiám a robotom zastúpi 80 % ťažkej práce zamestnancov.

PTG je takto pripravené denne vypraviť 30 kamiónov a vykryť dodávku kolies pre 2000 vozidiel šiestich rôznych značiek z dielne Volkswagen. Na cesty sa dostanú už v júni. Sklad má kapacitu 40.000 pneumatík.

Park P3 Bratislava má rozlohu 215.000 m2 a je rozdelený do siedmich samostatných budov (DC1 až DC7). Montážna hala PTG Slovakia sa nachádza v budove DC1 s rozlohou 17.000 m2.