Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Publikácia z dielne EK má pomôcť pri verejnom obstarávaní

Tatiana Behrová, MV SR, poradkyňa ministra Foto: Tablet.tv

Európska komisia priniesla ako súčasť elektronizácie verejného obstarávania nástroje slúžiace k identifikácii a použitiu dokladov potrebných na preukázanie splnenia podmienok účasti.

Bratislava 24. februára (TASR) - Európska komisia (EK) priniesla ako súčasť elektronizácie verejného obstarávania nástroje slúžiace k identifikácii a použitiu dokladov potrebných na preukázanie splnenia podmienok účasti.

Ako povedala pre TASR poradkyňa ministra vnútra pre verejné obstarávanie Tatiana Behrová, ESPD a E-CERTIS majú znížiť administratívnu náročnosť hlavne pre dodávateľov, ale aj zjednodušiť zadávanie zákaziek v rámci celej Európskej únie. Tieto nástroje budú dostupné aj pre užívateľov Elektronického kontraktačného systému (EKS).

EK taktiež vydala publikáciu obsahujúcu praktické rady ako predchádzať najčastejším chybám pri verejnom obstarávaní. Publikácia predstavuje užitočný nástroj poskytujúci praktické rady - ako predchádzať chybám vo verejnom obstarávaní. V publikácii užívateľ nájde aj viacero osvedčených postupov, konkrétnych príkladov z praxe, vysvetlení ku konkrétnym témam, prípadových štúdií a vzorov.