Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Pygmalios vzbudil záujem na najväčšej retailovej výstave

RetailEXPO 2019 Foto: Pygmalios

Pygmalios reprezentoval Slovensko na konferencii RetailEXPO 2019, ktorá privítala tisíce retailerov z Európy a Ameriky.

Bratislava 16. mája (OTS) - Spoločnosť Pygmalios sa v spolupráci so svojim švajčiarskym partnerom zúčastnila najväčšej retailovej konferencie vo Veľkej Británii, výstavy RetailEXPO 2019 v Londýne.

Bola to naša prvá skúsenosť s prezentovaním sa na anglickom trhu a musíme priznať, že výstava prekonala naše očakávania. Absolvovali sme stretnutia s veľkými anglickými retailovými hráčmi ako Asda, Lidl a iné.” udáva spoluzakladateľ spoločnosti Igor Pavelek.

Spoločnosť na konferencii prezentovala riešenie Pygmalios Analytics a testovala záujem o nové pripravované novinky v podobe automatizácie procesu plánovania zmien či schopnosti predpovedať vznik radov v obchode predtým, než vzniknú. Za pomoci najmodernejších senzorov a umelej inteligencie bude vedieť obchodník v reálnom čase analyzovať, no najmä predpovedať, kedy sa to stane. “Pre retailera je jednoduché uchopiť výhody automatizácie. Vďaka nej šetríte čas a peniaze, prípadne optimalizujete zaužívaný proces. Automatizáciou konkrétnej aktivity môžete ušetriť 8-16 hodín času jedného manažéra prevádzky mesačne. Tento čas môže následne venovať činnosti s vyššou pridanou hodnotou či školeniu,” vysvetľuje jeden zo spoluzakladateľov, Michal Tomčík.
Zľava: Milan Novota, Michal Tomčík a Igor Pavelek
Foto: Pygmalios

Londýnska konferencia RetailEXPO, pôvodne RBTE tento rok narástla a priniesla viacero noviniek v oblasti “Tech”, “Design” a “Digital Signage”. Na konferencii prednášali veľké európske reťazce o svojich skúsenostiach s inováciami rôzneho druhu. Väčšina prezentujúcich sa zhodla na tom, že retail vo Veľkej Británii prechádza zásadnou zmenou, a že je potrebné oveľa pružnejšie reagovať na meniace sa požiadavky zákazníkov. Väčšina retailerov sa snaží približovať sa inovatívnemu spôsobu nakupovania svojich zákazníkov, ktorí dnes kladú väčší dôraz na zážitok, technológie a nadštandartné služby.

“Sme radi, že aj v Londýne vnímajú Pygmalios ako jedného z lídrov na trhu v oblasti in-store analytík. Veríme, že aj na základe našej prezentácie na konferencii a zaujímavých stretnutí s veľkými retailovými hráčmi začneme čoskoro operovať aj na anglickom trhu,” uzatvára tretí zo spoluzakladateľov a účastníkov výstavy, Milan Novota.

Pygmalios, s.r.o je technologická firma, ktorá sa zaoberá analýzou zákazníckeho správania v retaile v reálnom čase. Pomáha zvyšovať kvalitu nákupného zážitku zákazníka a zároveň odhaľovať skryté obchodné príležitostí na strane obchodníka.

Na základe zberu dát zo senzorov v obchode poskytuje nielen hĺbkový pohľad o tom, čo sa deje v kamenných prevádzkach, ale ponúka aj pomocnú ruku pri zlepšovaní obchodných a prevádzkových procesov. Riešenie Pygmalios Analytics bolo ocenené titulom Podnikateľský nápad roka 2014.
Pygmalios
Pygmalios FMCG