Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Fico: Vystúpenie Čižnára bolo dobre načasované, robí si svoju robotu

Z celkovo preskúmaných 36 spisov vo veciach farmárov boli zistené pochybenia v desiatich. V deviatich prípadoch dala Generálna prokuratúra (GP) SR pokyn na začatie trestného stíhania. Výsledky preskúmania trestných vecí týkajúcich sa samostatne hospodáriacich roľníkov predstavil generálny prokurátor Jaromír Čižnár (na snímke) v pondelok 16. júla 2018 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Čižnár na pondelkovej tlačovej konferencii oznámil, že z celkovo preskúmaných 36 spisov vo veciach farmárov boli zistené pochybenia v desiatich.

Bratislava 17. júla (TASR) - Pondelkové (16.7.) vystúpenie generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára k vyšetrovaniu agrodotácií bolo dobre načasované, lebo sa ukazuje, že veciam, ktoré vyvolávajú spoločenský záujem, sa všetci primerane venujú. Povedal to predseda Smeru-SD Robert Fico.

Aj na základe Čižnárovej kritiky agrorezortu v správe SNS je podľa Fica vidieť, že je to človek, ktorý si robí svoju robotu. "Platí, že nikto mu nikdy do ničoho nezasahoval, on by to ani nedovolil. Ja ho plne podporujem, aby poukazoval na chyby, ktoré sú. Ale toto už je mimo mojich právomocí. Ja som zobral jeho vyhlásenie na vedomie," podotkol.

Fico nechcel odpovedať na otázku, či má ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nominantka SNS) jeho dôveru ako šéfa koaličnej strany. "To je otázka na premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD)," uzavrel.

Čižnár na pondelkovej tlačovej konferencii oznámil, že z celkovo preskúmaných 36 spisov vo veciach farmárov boli zistené pochybenia v desiatich. V deviatich prípadoch dala Generálna prokuratúra SR pokyn na začatie trestného stíhania. Čižnár tiež uviedol, že systém kontroly na Pôdohospodárskej platobnej agentúre je nepostačujúci a vytvára pre jednotlivcov prostredie, v ktorom môžu rozhodovať svojvoľne.