Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

R. Raši zastavil vydávanie časopisu Lepšie Slovensko

Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši. Foto: TASR - Martin Baumann

Za šesť vydaní časopisu ministerstvo zaplatilo len za tlač a distribúciu spolu viac ako 350.000 eur s daňou z pridanej hodnoty (DPH).

Bratislava 2. novembra (TASR) - Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) vo štvrtok zastavil vydávanie časopisu Lepšie Slovensko, ktorý ministerstvo platilo z eurofondov. Informoval o tom Martin Dorčák, riaditeľ odboru komunikácie Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

"Už v minulosti sme kritizovali, že moji predchodcovia, najmä bývalá ministerka Veronika Remišová (Za ľudí), tento časopis hrubo zneužila na svoju propagáciu pred voľbami. V prvom čísle, ktoré vyšlo vo februári, keď už bolo jasné, že idú predčasné voľby, mala štyri fotografie, v ďalších dvoch spolu päť," upozornil Raši.

Časopis išiel do takmer pol milióna domácností v krajských mestách. "Aj distribúcia tohto časopisu, ktorý mal pôvodne informovať o realizovaných a plánovaných eurofondových projektoch, bola zle nastavená. Napríklad vôbec sa nedostal ľuďom, ktorí žijú v menších mestách alebo obciach v regiónoch. A eurofondy sú predsa na to, aby sa životná úroveň v regiónoch vyrovnala životnej úrovni vo veľkých mestách," upozornil minister investícií.

Za šesť vydaní časopisu ministerstvo zaplatilo len za tlač a distribúciu spolu viac ako 350.000 eur s daňou z pridanej hodnoty (DPH). "Preto som dal pokyn, ak má ministerstvo propagovať eurofondy, nech to spraví tak, aby sa informácie dostali k všetkým občanom," uzavrel Raši.