Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

V Rimavskej Sobote chcú obnoviť semafory na frekventovanej križovatke

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Primátor Jozef Šimko avizoval, že v tejto súvislosti bude žiadať o vyčlenenie financií z rozpočtu BBSK, ktorému svetelná signalizácia patrí.

Rimavská Sobota 6. marca (TASR) – Obnova svetelnej signalizácie na križovatke ulíc Školská, Šrobárova, B. Bartóka a P. Hostinského je jedným z aktuálnych zámerov samosprávy Rimavskej Soboty. Semafory, ktoré na nej riadia dopravu, síce v súčasnosti fungujú, v poslednom období však boli opakovane pokazené.

Nemáme iné východisko, budeme tam musieť nasadiť novú techniku,“ uviedol na margo signalizácie primátor a poslanec zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Jozef Šimko. Zároveň avizoval, že v tejto súvislosti bude žiadať o vyčlenenie financií z rozpočtu BBSK, ktorému svetelná signalizácia patrí.

Nie je naša, napriek tomu sme sa o ňu starali. Má už však svoje roky a na jej výmenu potrebujeme približne 45.000 eur,“ povedal primátor. Predpokladá, že krajskí poslanci financie na obnovu svetelného zariadenia schvália.

Spomínaná križovatka patrí medzi najfrekventovanejšie dopravné uzly v Rimavskej Sobote a jej zaťaženie v najbližších mesiacoch ešte stúpne. Na mieste ďalšej rušnej križovatky, na ulici Jánošíkovej a Malohontskej, by mal byť totiž vybudovaný nový kruhový objazd, ktorého výstavba si podľa primátora vyžiada dopravné obmedzenia. Na základe pôvodných plánov mal byť postavený počas jesene 2016, jeho realizácia sa však presunula na jar tohto roka.