Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

V rekreačnej oblasti Kurinec má pribudnúť aj tobogan

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Podľa slov primátora mesta Rimavská Sobota Jozefa Šimka by v budúcom roku chceli postaviť tobogan a v roku 2019 dokončiť bazén s vlnobitím.

Rimavská Sobota 16. novembra (TASR) – Tobogan a bazén s vlnobitím majú byť ďalšími dvoma atrakciami, ktoré chce samospráva Rimavskej Soboty vybudovať vo svojej rekreačnej oblasti Kurinec. Rimavskosobotskí mestskí poslanci na svojom poslednom zasadnutí vyčlenili 35.000 eur na vypracovanie príslušnej projektovej dokumentácie a zaradili tieto investičné akcie do budúcoročného rozpočtu.

Podľa slov primátora mesta Jozefa Šimka by v budúcom roku chceli postaviť tobogan a v roku 2019 dokončiť bazén s vlnobitím. „Tobogan dokážeme vybudovať do 15. júna. Vďaka tomu nebudeme mať tržbu 240.000 eur ako tohto roku, ale 260.000, 280.000 a možno aj 300.000 eur, pretože už to ľudí pritiahne,“ poznamenal.

Zisk z vyšších tržieb chce Šimko podľa vlastných slov využiť na splácanie úveru v predpokladanej výške okolo 800.000 eur, ktorý si samospráva mieni na výstavbu oboch atrakcií vziať. „My na to zarobíme, nezaťažíme rozpočet mesta, návštevníci nám to zaplatia. Krásne nám to ukazujú zisky, ktoré každoročne na Kurinci máme,“ dodal primátor s tým, že očakáva návratnosť uvedenej investície do piatich rokov.

Poslanec František Auxt súhlasil so Šimkom, že príjem zo vstupného bude oveľa väčší. „Kurinec nesmieme zastaviť, musí ísť dopredu, lebo je to teraz akoby náš závod. Ja by som dokonca riskoval aj ďalší geotermálny vrt, lebo nemáme dosť teplej vody,“ uviedol. Podotkol tiež, že bazén s vlnobitím sa nenachádza nikde v širšom regióne na juhu Banskobystrického kraja a ani na maďarskej strane hranice.

Poslanec Ivan Hazucha je však podľa vlastných slov na pochybách, či práve takýto druh bazéna pritiahne viac ľudí. „Nemyslím si, že až tak zatraktívni Kurinec. V Rimavskej Sobote je medzi obyvateľmi relatívne obľúbené kúpalisko v maďarskom meste Jáger, tam však vlnobitie nemajú,“ povedal s tým, takýto bazén je možno najmenej návratnou investíciou vo vzťahu k zvýšeniu atraktivity kúpaliska.