Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

R. Sobota za päť rokov znížila náklady na vývoz odpadu o 1,7 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR – Milan Kapusta

Informoval o tom primátor Šimko, podľa ktorého túto úsporu dosiahli vďaka tomu, že smeti vyvážajú prostredníctvom svojej organizácie Technické služby mesta a prestali využívať služby súkromnej firmy.

Rimavská Sobota 24. októbra (TASR) – O vyše 1,7 milióna eur sa podarilo samospráve Rimavskej Soboty počas uplynulých piatich rokov znížiť náklady na zber a vývoz tuhého komunálneho odpadu (TKO). Na utorkovom zasadnutí mestských poslancov o tom informoval primátor Jozef Šimko, podľa ktorého túto úsporu dosiahli vďaka tomu, že smeti vyvážajú prostredníctvom svojej organizácie Technické služby mesta (TSM) a prestali využívať služby súkromnej firmy.

„Ja nehovorím, že sme tie peniaze ušetrili. Nechali sme ich vo vreckách občanov mesta a nezaťažovali sme rozpočet Rimavskej Soboty, pretože sme z neho nemuseli dotovať vývoz odpadu,“ zdôraznil primátor.

Rimavskosobotské TSM majú vývoz odpadu v meste na starosti od 1. júla 2012. Neskôr začali zbierať a vyvážať TKO na základe vyhraných súťaží aj v niekoľkých dedinách v okrese. Na tento účel samospráva postupne zakúpila tri smetiarske autá, ktoré doviezla z Nemecka.