Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Dodávku elektriny do rafinérie Slovnaft obnovili, nabieha aj výroba

Rafinéria akciovej spoločnosti Slovnaft v Bratislave Foto: TASR - Michal Svítok

Na mimoriadnu situáciu upozorňujú svojich obyvateľov aj viaceré okolité samosprávy.

Bratislava 19. októbra (TASR) - Dodávka elektriny do bratislavskej rafinérie Slovnaft je obnovená. TASR to potvrdila Tatiana Novotná z komunikačného oddelenia spoločnosti s tým, že pokračujú v zabezpečovacích prácach a postupnom obnovovaní výroby.

Rafinéria musela pre výpadok elektriny odstaviť viacero výrobných jednotiek. V uplynulých hodinách to sprevádzalo spaľovanie na všetkých poľných horákoch a zvýšená hladina hluku i možný zápach. Na mimoriadnu situáciu upozornili svojich obyvateľov aj viaceré okolité samosprávy.

Na sociálnych sieťach pribúdajú fotografie a videá, ktoré zachytávajú spaľovanie na poľných horákoch a stúpajúci čierny dym. Rafinéria deklaruje, že všetky procesy sú riadené a bezpečné.

Západoslovenská distribučná v stanovisku pre TASR uviedla, že nezaznamenala žiadne výpadky elektrickej energie pre rafinériu Slovnaft. "Všetky vedenia napájajúce rafinériu boli a sú pod napätím, bez prerušenia dodávky," povedala pre TASR hovorkyňa Západoslovenskej energetiky (ZSE) Michaela Dobošová s tým, že rovnako nezaznamenali výpadky elektrickej energie ani v rámci Bratislavy a okolia.

Na snímke oheň a dym z horákov rafinérie Slovnaft v Bratislave 19. októbra 2023.
Foto: TASR - Jaroslav Novák