Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Raši: Na rozvoj slovenských regiónov pôjde takmer 1,14 milióna eur

Richard Raši, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Žiadatelia môžu predkladať žiadosti do 30. júna 2019.

Banská Bystrica 2. mája (TASR) - O dotácie na prípravu mladých ľudí na trh práce, na rozvoj cestovného ruchu, zvyšovanie kvality života na vidieku, ochranu prírody či starostlivosť o kultúrne dedičstvo môžu žiadať obce, samosprávne kraje, občianske združenia či rozvojové agentúry. Vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD) ohlásil vo štvrtok zverejnenie výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja na rok 2019.

"Na podporu je vyčlenených takmer 1,14 milióna eur. Na jeden projekt je možné získať dotáciu od 10.000 do 50.000 eur, pričom spolufinancovanie je vo výške desiatich percent," uviedol na štvrtkovom brífingu v Banskej Bystrici Raši. "Až 30 percent z vyše milióna eur poputuje prednostne na projekty realizované v najmenej rozvinutých okresoch," doplnil.

Žiadatelia môžu predkladať žiadosti do 30. júna 2019. Proces schvaľovania bude jednoduchší, keďže ide o peniaze zo štátneho rozpočtu a nevyžaduje také prísne kritériá ako pri čerpaní grantov z fondov Európskej únie.

Výzva je už zverejnená na webe vicepremier.gov.sk.