Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Predaj banky ZUNO zrušili

Ilustračná snímka Foto: Teraz.sk/Internet

RBI teraz uvažuje o tom, či banku predá, alebo ju plne integruje do ostatných subjektov skupiny.


Viedeň 1. marca (TASR) - Raiffeisen Bank International (RBI) nakoniec nepredá svoju direct banku ZUNO skupine Alfa Banking Group. Informovala o tom RBI.

RBI v septembri 2015 ohlásila, že predáva ZUNO skupine Alfa Banking Group. Luxemburská materská spoločnosť Alfa Banking Group, ABH Holdings, s ktorou sa RBI vlani dohodla, však oznámila, že odstupuje od transakcie. Dôvodom odstúpenia nie je ZUNO, uviedla ABH.

Podľa RBI by vplyv transakcie na povinné kapitálové rezervy bol zanedbateľný. Dôvodom predaja ZUNO bola snaha o zníženie komplikovanosti a zdvojovania v rámci skupiny. RBI teraz uvažuje o tom, či ZUNO predá, alebo ju plne integruje do ostatných subjektov skupiny.

"Odstúpenie ABHH od kontraktu nemá žiadny vplyv na klientov ZUNO banky na Slovensku a v Českej republike. Ich vklady budú aj naďalej chránené podľa rakúskeho zákona o ochrane vkladov, pričom ZUNO zostáva samostatnou, plne regulovanou rakúskou bankou s centrálou vo Viedni," reagoval na tieto informácie PR manažér ZUNO Slovak republic Ivo Trávniček.

Na konci vlaňajška ZUNO zamestnávala okolo 200 ľudí. Jej zákaznícka báza predstavuje okolo 255.000 zákazníkov v Česku a na Slovensku. Banka spravuje vklady v celkovej hodnote asi 775 miliónov eur a rastúce portfólio spotrebiteľských úverov vo výške približne 75 miliónov eur.