Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Realitný fond Heitman hlási oživenie trhu

Realitný fond Heitman hlási oživenie trhu Foto: Heitman

Jeden z najväčších majiteľov kancelárskych priestorov v Bratislave, realitný fond Heitman, dosiahol v prvom polroku 2015 rekordné výsledky, ktoré prekonali celý minulý rok.

Bratislava 30. septembra (OTS) - Len za prvých šesť mesiacov 2015 bratislavský tím Heitman uzatvoril lízingové zmluvy na vyše 18-tisíc štvorcových metrov, čo je o tritisíc štvorcových metrov viac než za rok 2014.

Za úspechom Heitmanu je nielen kreatívne riadenie aktív, ale aj rastúci dopyt po administratívnych priestoroch na bratislavskom trhu. Spoločnosť potvrdzuje oživenie trhu, ktoré pokračuje rastom počtu záujemcov o nájom kancelárskych priestorov. Aj podľa údajov Bratislava research forum pri porovnaní 1. a 2. kvartálu 2015 trh narástol o tretinu, čo predstavuje 43 455 štvorcových metrov.

Skvelé výsledky realitného fondu Heitman odzrkadľujú nielen celkové oživenie trhu, ale taktiež kvalitnú prácu nášho tímu. Náš tím tvrdo pracuje na tom, aby už od začiatku s klientom nadviazal úzku spoluprácu, poskytol mu najvyššiu kvalitu služieb, pomoc pri špecifikácii jeho potrieb a vytvoril mu kancelárie ,ušité na mieru‘. Dobrou správou je, že okrem transakcií, ktoré tvorili nové nájmy, plánuje rozšírenie priestorov množstvo našich súčasných obchodných partnerov. Je pre nás potešením vidieť, že so zlepšením ekonomickej situácie rastie sebadôvera slovenských firiem aj apetít po kvalitných kancelárskych priestoroch,“ povedal Guy Speir, riaditeľ lízingu Heitman.

Realitný fond Heitman vlastní v Bratislave prémiové administratívne budovy s výbornou dostupnosťou BBC5, BBC4, BBC3, Aupark Tower a CEOP. Obsadenosť BBC5 počas prvého polroka 2015 vzrástla z 80 % na pôsobivých 93 %. Podobne sa zvýšila aj obsadenosť v Aupark Tower – z 90 % na rekordných 100 %. K novým nájomníkom v budovách pribudli napríklad BIOGEN, CÍGLER SOFTWARE, VEMA či ING. Podľa nových klientov je BBC5 ideálnym miestom na vytvorenie nového tímu s perspektívou rastu. „Budova BBC5 bola jasnou voľbou na premiestnenie nášho rýchlo rastúceho Global Services & Operation Hub v Bratislave. Oceňujeme aj skvelý prístup Heitman tímu, ktorý bol vysoko profesionálny a reagoval na naše komplexné potreby v zmysle dostupnosti, kvality služieb a možnosti flexibilne prispôsobiť priestory našim potrebám do budúcnosti. Veľkým benefitom je, že budovu zdieľame s podobne zameranými spoločnosťami orientujúcimi sa na IT služby, čo odzrkadľuje kvalitné IT štandardy v budove BBC5,“ uviedol Sergei Svets, Strategic Portfolio Manager ING.

Cieľom spoločnosti Heitman je neustále investovať do vylepšenia budov a tak reagovať na požiadavky nájomníkov. Spoločnosť aktuálne pripravuje svoje bratislavské budovy na získanie zeleného certifikátu BREEAM, plánuje rozšírenie parkoviska pre bicykle v BBC5 a reorganizáciu podzemného parkoviska pre lepšiu orientáciu.

Heitman je realitná investičná správcovská spoločnosť s aktívami v hodnote približne 31 miliárd eur investovanými priamo a nepriamo do nehnuteľností v Severnej Amerike, Európe a ázijsko-tichomorskom regióne. Klientmi spoločnosti sú inštitúcie, dôchodkové spoločnosti, nadácie a individuálni investori. Európske súkromné kapitálové investície sú zastúpené v 17 krajinách a spravujú aktíva v hodnote 3,9 miliardy eur. Heitman ako vedúci investor v regióne má viac ako 50 zamestnancov v Európe v zastúpeniach v Londýne, vo Varšave, v Luxemburgu, Düsseldorfe a v Mníchove. Súčasťou slovenského portfólia sú administratívne budovy v Bratislave BBC3, BBC4, BBC5, CEOP a Aupark Tower. Heitman má aktuálne takmer 5 % podiel na slovenskom trhu prenájmu administratívnych priestorov.