Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Prologis postaví v Novom Meste nad Váhom novú budovu

Práce na novom logistickom centre v Lozorne sa začali 16. augusta 2010. Foto: TASR/Eduard Fašung

Budova s veľkosťou 3755 štvorcových metrov vyrastie v Prologis Park Nové Mesto a obsadí ju poskytovateľ logistických služieb Raben Logistics Slovensko.

Bratislava 24. októbra (TASR) – Spoločnosť Prologis pôsobiaca v oblasti logistických nehnuteľností začala v Novom Meste nad Váhom výstavbu distribučných priestorov na mieru. Budova s veľkosťou 3755 štvorcových metrov (m2) vyrastie v Prologis Park Nové Mesto a obsadí ju poskytovateľ logistických služieb Raben Logistics Slovensko.

Výstavba by mala byť dokončená v prvom štvrťroku 2017 a firma si tak celkovo bude v parku prenajímať 14.700 m2 priestorov. Odtiaľ bude naďalej zabezpečovať svoj servis s využitím nákladných áut a dodávok.

Táto expanzia išla ruka v ruke s poslaním vybojovať konkurenčnú výhodu pre našich zákazníkov. Nepretržite skúmame nové spôsoby, ako optimalizovať vlastné operácie a táto nová budova je plne v súlade so stratégiou spoločnosti,“ uviedol manažér kontraktnej logistiky Raben Logistics Slovensko Věnceslav Dobrynský.

Prologis Park Nové Mesto sa v súčasnosti skladá z dvoch plne obsadených budov, ktoré ponúkajú celkovo 36.000 m2 distribučných priestorov. Nachádza sa 100 kilometrov severovýchodne od Bratislavy a má priame pripojenie na diaľnicu D1.

Prologis ponúka na Slovensku viac ako 545.000 m2 logistických a priemyselných plôch.