Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Chcete ísť do Rumunska? V Bratislave sa spúšťa nová autobusová linka

Na archívnej snímke autobus spoločnosti RegioJet Foto: TASR/Štefan Puškáš

Súkromný dopravca RegioJet spustí od 28. júna tohto roku novú autobusovú linku z Bratislavy do rumunských miest Arad a Temešvár. Linka bude premávať trikrát týždenne.

Bratislava 8. júna (TASR) - Súkromný dopravca RegioJet spustí od 28. júna tohto roku novú autobusovú linku z Bratislavy až do Rumunska, konkrétne do miest Arad a Temešvár. Linka bude podľa hovorcu spoločnosti Aleša Ondrůja premávať trikrát týždenne.

"Autobusy po ceste zastavia aj na troch zastávkach v Maďarsku, a to neďaleko centra Budapešti, na letisku Ferenca Liszta a v juhomaďarskom meste Szeged," vymenoval Ondrůj.

Linka bude v smere do Rumunska premávať každú stredu, piatok a v nedeľu a v opačnom smere z Rumunska do Bratislavy v pondelok, vo štvrtok a v sobotu. "Autobusy budú vychádzať z Bratislavy o 11.15 h, do Aradu prídu o 20.00 h a na konečnú v Temešvári dorazia o 20.55 h. V opačnom smere bude autobus z Temešváru odchádzať na druhý deň o 9.00 h, z Aradu o 10.00 h a do Bratislavy príde poobede o 16.45 h," priblížil Ondrůj.

Linku dopravca otvára pred začiatkom letnej sezóny. "Rumunsko vnímame ako trh s veľmi vysokým, no zatiaľ nespoznaným potenciálom," odôvodnila obchodná riaditeľka autobusovej dopravy spoločnosti Marcela Hamříková.

Pripomenula, že tesne pred letom dopravca spustil aj turistickú sezónnu linku z Bratislavy do chorvátskeho Splitu. "Ešte pred spustením tejto linky bola veľká časť spojov vypredaná už na niekoľko mesiacov dopredu, preto plánujeme ďalšie posilnenie do tejto prímorskej oblasti," avizovala.