Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

RegioJet plánuje na Slovensku prijať 100 nových zamestnancov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Nábor nových stevardov súvisí s rozširovaním služieb vlakového dopravcu, ktorý v tomto roku plánuje nárast počtu cestujúcich najmenej o 20 až 30 %.

Bratislava 22. januára (TASR) - Súkromný dopravca RegioJet plánuje na Slovensku prijať 100 nových zamestnancov, predovšetkým členov palubného personálu. Noví zamestnanci by mali obsluhovať cestujúcich najmä vo vlakoch premávajúcich z Košíc do Bratislavy a späť, či v medzinárodných spojoch, ktoré spájajú Košice s Prahou.

"Prípadní záujemcovia môžu získať pracovné uplatnenie aj v spoločnosti RegioJet v Českej republike, kde okrem spojov na Slovensko prevádzkuje firma aj vnútroštátne spoje, najmä medzi Prahou a Ostravskom," priblížil hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

Nábor nových stevardov súvisí podľa jeho slov s rozširovaním služieb vlakového dopravcu, ktorý v tomto roku plánuje nárast počtu cestujúcich najmenej o 20 až 30 %. "Diaľkové vlaky RegioJet pritom na Slovensku v minulom roku prepravili medzi Košicami a Bratislavou približne 900.000 cestujúcich a v Českej republike asi 3 milióny cestujúcich," vyčíslil Ondrůj.

Spoločnosť prijíma stevardov na plný pracovných úväzok i na brigádu. "Palubný personál patrí medzi našich najdôležitejších zamestnancov," konštatoval majiteľ skupiny RegioJet Radim Jančura.