Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

RegioJet spustil predaj lístkov na vlaky do Košíc

Železničný dopravca spoločnosť RegioJet predstavil v Košiciach 8. októbra 2014 nový designový vagón RegioJet – Astra. Foto: TASR/František Iván

Český dopravca RegioJet spustil predaj cestovných lístkov na vlaky, ktoré začne od 14. decembra vypravovať na trase z Bratislavy cez Žilinu do Košíc.

Bratislava 26. novembra (TASR) - Český dopravca RegioJet spustil predaj cestovných lístkov na vlaky, ktoré začne od 14. decembra vypravovať na trase z Bratislavy cez Žilinu do Košíc. Podľa hovorkyne spoločnosti Petry Novákovej si ich môžu ľudia kúpiť na internetovej stránke dopravcu či na pobočkách RegioJet a Student Agency.

Vlaky RegioJet budú na trase jazdiť trikrát denne tam a späť. Z Bratislavy budú mať odchody o 5.50 h, o 11.50 h a o 17.50 h. Naopak, z Košíc budú denne štartovať o 5.17 h, o 11.17 h a o 17.17 h.

Spoje do Košíc bude dopravca vypravovať na komerčnej báze, teda bez dotácie od štátu. Spoločnosť pritom už v súčasnosti prevádzkuje železničnú dopravu na trase z Bratislavy do Komárna. Tieto spoje ale fungujú so štátnou dotáciou.