Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Vlaky a autobusy obmedzujú prevádzku

Železničný dopravca spoločnosť RegioJet . Foto: TASR/František Iván

Obmedzenia budú trvať predbežne do 5. apríla. Posledné medzinárodné vlaky a autobusy zo susedného Česka do väčšiny krajín pôjdu v piatok 13. marca tak, aby sa ešte pred polnocou vrátili späť do ČR.

Bratislava 12. marca (TASR) - Vlakový a autobusový dopravca RegioJet pre štvrtkové nariadenia slovenskej aj českej vlády prerušuje premávku svojich medzinárodných vlakov a autobusových spojov. Médiá o tom informoval hovorca dopravcu Aleš Ondrůj.

Obmedzenia budú trvať predbežne do 5. apríla. Posledné medzinárodné vlaky a autobusy zo susedného Česka do väčšiny krajín pôjdu v piatok 13. marca tak, aby sa ešte pred polnocou vrátili späť do Českej republiky.

Čo sa týka spojov RegioJetu na Slovensko, posledné vlaky a autobusy z Česka pôjdu v nedeľu 15. marca.

Dopravca upokojuje cestujúcich, ktorí majú rezervácie na spoje s odchodom do 5. apríla, že im automaticky vrátia peniaze za lístky bez stornovacieho poplatku. Cestujúcim sa zároveň ospravedlňuje za komplikácie a ráta s obnovením premávky čo najskôr, ako to bude možné.

ZSSK: V súvislosti s obmedzeniami pre koronavírus zaznamenala pokles cestujúcich


Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vzhľadom na aktuálne opatrenia v súvislosti so šírením nového koronavírusu zaznamenala pokles cestujúcich vo svojich vlakoch. Potvrdil to hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

K zníženiu počtu cestujúcich podľa neho dochádza vzhľadom na rušenie rôznych kultúrnych a športových podujatí a tiež prerušenie vyučovania na školách. "Za skúmané štyri dni (t. j. 5. – 8. 3.) národný dopravca zaznamenal medziročný prepad v tržbách z cestovného. Keďže cestovanie postupne klesá, netrúfame si odhadnúť dosah na tržby," priblížil pre TASR.

Kováč súčasne podotkol, že je potrebné zachovať pokoj a nepodliehať panike. "V zmysle tejto skutočnosti ZSSK zaviedla podrobné interné usmernenia pre vlakvedúcich, ktorí sú oboznámení s postupom v prípade výskytu koronavírusu u nejakého z cestujúcich. ZSSK v tejto súvislosti zatiaľ neeviduje žiaden takýto prípad," skonštatoval.