Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Stredné Pohronie sa predstavuje na zahraničnom veľtrhu turizmu

Na snímke vodná nádrž Tajch v Novej Bani, ilustračná snímka. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Vo svojom stánku odprezentuje ponuku svojich členov a územia.

Nová Baňa 20. januára (TASR) - Región stredného Pohronia sa v týchto dňoch prvýkrát predstavuje na zahraničnom veľtrhu turizmu. Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Gron sa do nedele (22.1.) zúčastňuje ako vystavovateľ na veľtrhu Regiontour 2017 v Brne.

"Regiontour je považovaný za najväčší veľtrh turizmu so zameraním na regióny v strednej Európe. Účasť sme zabezpečovali v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom, vystavovať budeme spolu so všetkými OOCR v kraji," priblížila výkonná riaditeľka OOCR Región Gron Žofia Hanusová.

Veľtrh je podľa jej slov pre verejnosť prístupný od dnešného dňa do nedele. Vo štvrtok (19.1.) boli jeho brány otvorené pre odborníkov. V minulom roku navštívilo veľtrh viac ako 30.000 návštevníkov, ktorí si mohli prezrieť expozície takmer 850 vystavovateľov.

"Pre región stredného Pohronia je to zahraničná premiéra na výstave cestovného ruchu a keďže českí turisti milujú hory, turistiku a spoznávanie historických pamiatok, veríme, že ich naša ponuka osloví. Navyše vzdialenosť z Moravy a Čiech tiež nie je prekážkou, ktorá by im bránila v návšteve," podotkla Hanusová.

Organizácia vo svojom stánku odprezentuje ponuku svojich členov a územia. Zároveň sa bude prezentovať turistickou brožúrou Región Gron, ktorú v decembri aktualizovala o nových členov.

Posledné januárové dni strávia zástupcovia OOCR Región Gron v Bratislave na ITF Slovakiatour v stánku Banskobystrického samosprávneho kraja ako jeden zo spoluvystavovateľov. Výstava je spojená s veľtrhom Danubius Gastro. Veľtrh ITF Slovakiatour je najväčším veľtrhom cestovného ruchu na Slovensku a patrí medzi najvýznamnejšie podujatia v strednej Európe.