Ekonomika

Registráciu na daňových úradoch je možné vybaviť do sedemnástej hodiny

TASR, 29. januára 2015 14:28

Finančná správa Slovenskej republiky oddnes posilnila registračné oddelenia na daňových úradoch a predĺžila aj úradné hodiny.

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/František Iván
Bratislava 29. januára (TASR) - Pokiaľ si podnikatelia chcú v týchto dňoch zaregistrovať novú firmu alebo elektronickú registračnú pokladňu, aby ju mohli čím skôr používať, mali by tak urobiť do 4. februára. Finančná správa (FS) SR totiž dnešným dňom (29. 1.) posilnila registračné oddelenia na daňových úradoch a predĺžila aj úradné hodiny.

"Od štvrtka 29. januára do budúceho utorka 3. februára budú posilnené oddelenia registra na daňových úradoch a pracovníci budú k dispozícii každý deň okrem víkendu do 17. hodiny. Rovnako bude pracovať aj naše CallCentrum. Niektoré veci vieme vybaviť na počkanie. Podnikatelia a občania by si však mali so sebou priniesť všetky doklady potrebné k registrácii, alebo k jej zrušeniu, či k vyznačeniu zmien. Inak ich daňové úrady budú musieť vyzývať na doplnenie údajov a tým sa aj vybavenie ich veci oddiali," povedala TASR hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Patrícia Macíková.

Registráciu novej firmy či vykonanie zmien v osvedčení bude možné vybaviť v skrátenej lehote len do polovice budúceho týždňa. Od 4. februára do konca februára 2015 bude FS využívať už zákonnú lehotu, ktorá je spravidla 30 dní. Vzťahuje sa na rôzne druhy registrácií, pre daň z príjmov fyzickej osoby, pre daň z príjmov právnickej osoby, platiteľa dane z príjmov zo závislej činnosti a tiež na registráciu pre daň z pridanej hodnoty (DPH), ako aj na zrušenie týchto registrácií. Tiež na zmenu registrácie pre DPH – na vyznačenie zmeny v osvedčení pri pokračovaní v podnikaní po úmrtí platiteľa do skončenia dedičského konania alebo na zmeny registrácie platiteľa.

Všetky informácie sú zverejnené na www.financnasprava.sk a poskytnú ich aj pracovníci Call centra na telefonickom čísle 048/431 72 22.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 19:51

Ukrajinská ekonomika vzrástla v roku 2023 o 5,3 %
Štatistický úrad počas vojny nezverejňuje ekonomické údaje. Vo štvrtok prvýkrát od invázie v jednoriadkovom vyhlásení poskytol číslo za minulý rok, ale bez podrobností o príčinách rastu.

sk
včera 19:50

J. Bíreš končí ako šéf Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR
Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

sk
včera 19:22

Ceny ropy vo štvrtok vzrástli
Cena májového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent vzrástla o 1,32 USD alebo 1,53 % na 87,41 USD za barel.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac