Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Rekondičné pobyty pre seniorov ešte nie sú vypredané

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Dotácia na jednu osobu predstavuje 50 eur.

Bratislava 1. novembra (TASR) - Všetky rekondičné pobyty pre seniorov ešte nie sú vypredané. Môžu sa tak ešte stále na ne hlásiť. Vypredaných je zatiaľ približne 80 % štátom dotovaných rekreácií prostredníctvom hotelovej spoločnosti Sorea.

Konfederácii odborových zväzov (KOZ) SR bola z ministerstva práce poskytnutá účelová dotácia na pobyty pre dôchodcov vo výške 342.000 eur, a to pre 6840 osôb, ktoré majú trvalý pobyt na území Slovenska a sú poberateľmi starobného alebo predčasného dôchodku. Poskytovateľom rekreačných pobytov je spoločnosť Sorea, ktorá zvíťazila vo verejnom obstarávaní KOZ SR. Dotácia na jednu osobu predstavuje 50 eur. "Predaj pobytov bol zahájený 28. júna tohto roka a do dnešného dňa sme vypredali približne 80 % poukazov. Ďalších 20 % máme v ponuke cenovo zvýhodnených novembrových pobytov a zvyšok dopredávame na adventné a vianočné pobyty," uviedla pre TASR obchodná a marketingová riaditeľka spoločnosti Sorea Beáta Töröková.

Spoločnosť vyčlenila na tieto pobyty niekoľko hotelov na Slovensku. Ako doplnila Töröková, doteraz bol najväčší záujem o Ľubovnianske kúpele, hotely Hutník v Tatranských Matliaroch, Ďumbier v Liptovskom Jáne, ale aj ostatné tatranské hotely. Do bratislavského hotela Sorea Regia zase prichádzajú seniori, ktorí v rámci tohto pobytu spoznávajú hlavné mesto. Nadšenci kúpeľov navštevujú pravidelne hotel Sorea Sĺňava. Novinkou pre tento rok je tiež ponuka pobytov v historickom hoteli Zámok Topoľčianky. "Pobytu so štátnou účelovou dotáciou sa môže dôchodca zúčastniť len jedenkrát v roku," upozornila Töröková.

Ministerstvo práce vyčlenilo zdroje na rekondičné pobyty aj pre Jednotu dôchodcov Slovenska vo výške 215.000 eur a pre Odborový zväz potravinárov vo výške 40.000 eur. Celkovo rezort práce na rekondičné aktivity v tomto roku vyčlenil 597.000 eur.